Kunstwerk Real -Fotobodyart

Informatie over het poseren voor de Fotobodyart kunst

Ik krijg regelmatig vragen over hoe het poseren voor mijn kunst gaat.
Daarom geef ik hier antwoord op een aantal vragen.
Ook vertel ik wat over mijn achtergrond en dus ook de uitgangspunten bij de fotoshoot en het maken van mijn kunst.

Ja, in principe kan iedereen model worden, wel is het zo dat ik graag met "echte" mensen werk. Dat betekend voor mij mensen zoals die je overal tegenkomt dus dik, dun, jong en oud enz.

Waar ik wel moeite mee heb zijn mensen die vinden dat ze zich "mooier" moeten maken, bijvoorbeeld door tatoeages of (onnodige) plastitsche chirugie.

Voor mij is het belangrijk dat ik (en het model) de kunst die ik maak mooi vinden en bij "geperfectioneerde" lichamen heb ik daar moeite mee.
Dit is zeker niet commercieel maar bij mij gaat mooie kunst voor een mooie verkoop.

Fotobodyart kunstwerk Knoop

Het poseren begint met een gesprek waarbij ik wat meer over mijzelf vertel.
Maar omdat ik in mijn kunst meer van het model wil laten zien dan allleen de mooie buitenkant wil ik ook graag het model beter leren kennen.

Na het gesprek vraag ik het model een contract te tekenen waarin staat dat het model een kunstwerk (wat ik van hem/haar)mag uitzoeken. En waarmee ik toestemming krijg de foto's voor mijn kunst te gebruiken en mijn kunst te exposeren, publiceren en verkopen.

Voor de meeste modellen was/is het de eerste keer dat zij naakt poseren.
Omdat het dan meestal vertrouwder is thuis te poseren en omdat ik gratis met de trein kan reizen zijn de meeste fotoshoots bij het model thuis.

Kunstwerk Lawine -Fotobodyart

Na de fotoshoot ga ik de foto's verwerken tot kunstwerken, dit kan wel enige tijd duren. Als ik tussendoor werk in opdracht krijg gaat dat voor.

Als ik dan tevreden ben met de kunstwerken die ik heb gemaakt, maak ik een nieuwe afspraak met het model waarbij ik laat zien wat ik heb gemaakt.
het model kan dan ook een kunstwerk uitkiezen wat ik later naar hem/haar breng.

Daarna vindt ik het leuk om nog eens een wat van het model te horen, bijvoorbeeld te horen of zij reacties hebben gehad.
Ook zijn er enkele modellen die (soms) jaren later opnieuw hebben geposeerd.

Als je na deze uitleg vragen hebt kan je mij bellen ( 06-249 637 19) maar je kan mij ook door middel van het Contactformulier bereiken.

Fotobodyart FotoKunst